Відділ стандартизації та інформаційно- консультаційних послуг

Фонд нормативної документації ДП «Хмельницькстандартметрологія» налічує понад 15 тис. діючих офіційних копій нормативних документів, серед яких — державні стандарти України (ДСТУ); міждержавні стандарти (ГОСТ); стандарти міжнародних організацій ISO та IEC; європейські стандарти (EN); класифікатори та інші нормативні документи.

Фахівці сектору нормативної документації на замовлення суб'єктів господарювання виготовлять офіційні копії нормативної документації, що діють на території України; надають інформаційні – консультативні послуги з питань стандартизації; здійснюють актуалізацію фондів нормативної документації підприємств.

ДП «Хмельницькстандартметрологія» є агентом з розповсюдження офіційних копій нормативних документів (НД), що діють на території України (згідно агентської угоди № 018 від 20 листопада 2013р.), яке надає йому право забезпечувати нормативними документами підприємства та підприємців Хмельницької області згідно напрямків діяльності.

Звернувшить до нас, Ви зможете отримати тільки офіційні (легалізовані) копії нормативних документів, що підтверджуються нанесенням на обкладинку копії ідентифікаційного захисного елемента, які дозволять Вам застосовувати їх в процесі виробництва, атестації та акредитації виробництва, сертифікації продукції тощо.

В умовах законодавства, що швидко змінюється, і розширення сфери діяльності підприємства виникає необхідність постійного моніторингу нормативних документів, якими керується підприємство при виробництві продукції і наданні послуг.

Одно з основних вимог сучасного суспільства - це своєчасна актуалізація нормативної документації, якою керується підприємство. Постійне проведення оновлення наявності бази стандартів дозволяє мати в користуванні актуальні документи і гарантувати відповідність продукції, що випускається, діючим нормам і вимогам, що є важливою умовою підтримки і успішного розвитку.

Скориставшись нашою послугою - проведення актуалізації нормативної документації Ви завжди зможете підтримувати базу нормативної документації в актуальному стані.

Для проведення робіт з актуалізації НД потрібно підготувати нам офіційний лист з переліком НД та фактично надати нормативні документи у відповідності з переліком.

Послуга включає:
- перевірку документа на дію в Україні (у разі заміни – вказується документ, який діє на даний момент);
- перевірку наявності у документі текстів змін та правок;
- внесення необхідних текстів змін та поправок у документ.


Окрім цього, нами здійснюється інформаційно-консультаційне обслуговування підприємств всіх форм власності та приватних осіб на основі договорів (протягом кварталу).

Також фахівцями сектору проводяться роботи по розробці, перевірці проектів технічних умов, проектів змін до них за замовленнями суб'єктів господарювання на конкретні види продукції з подальшим облікуванням та внесенням до Головного фонду технічних умов України та бази даних «Технічні умови України».

Перевіряння ТУ та змін до ТУ проводиться на відповідність вимогам законодавства України, технічних регламентів, інших нормативно-правових актів та національних стандартів на конкретні види продукції.

На перевірку ТУ подаються наступні документи:
1. ТУ  - 3 прим.;
2. Каталожна картка продукції – 2 прим. (ЗРАЗОК);
3 Бланк листа на перевірку ТУ – 1 прим. (ЗРАЗОК)


На перевірку зміни до ТУ подаються наступні документи:

1. Зміна до ТУ – 3 прим.

2. Каталожна картка продукції – 2 прим. (ЗРАЗОК) (у разі зміни реквізитів каталожної картки продукції)

3. Бланк листа на перевірку зміни до ТУ – 1 прим. (ЗРАЗОК);

Відповідність ТУ вимогам чинного законодавства України, технічних регламентів та нормативних документів засвідчується штампом "ПЕРЕВІРЕНО" та відміткою про облікування, що є доказовою базою щодо гарантій якості та безпечності продукції, яка за ними виготовляється.

У разі позитивних результатів перевірки ТУ вносяться до бази даних «Технічні умови України».

ТУ, внесені до бази даних  "Технічні умови України", повинні переглядатися не рідше 1 разу на 5 років, якщо не виникає потреба перевіряти їх раніше у разі прийняття нормативно-законодавчих актів, якими регламентовано інші вимоги, ніж ті, що встановлені в ТУ.

В процесі перевіряння (за необхідності) вносять зміни до ТУ, продовжують або обмежують строк дії, скасовують або розробляють ТУ на заміну чинних .

В разі прийняття нормативно-правових актів, стандартів та інших НД, якими регламентовані інші вимоги ніж ті, що встановлені в ТУ,  до ТУ вносяться відповідні зміни.

З питань співпраці просимо Вас звертатися:
Кімната № 803
тел./факс (0382) 65-82-38, 067 311 64 49
E- mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

До уваги замовників робіт та послуг!

ДП «Хмельницькстандарт- метрологія» швидко і якісно надасть комплекс послуг із сертифікації продукції, методичну і практичну допомогу з питань стандартизації, виконає роботи у галузі метрології, пропонує надання послуг із проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи відповідно до галузі акредитації. Найкоротші терміни проведення робіт – це економія Вашого часу та коштів.

Звертайтесь до нас за адресою:

ДП «Хмельницькстандарт метрологія», м. Хмельницький, вул. Свободи, 7,

e-mail: hmcsms@infocom.km.ua

  • з питань проведення лабораторних випробувань харчової продукції, сільськогосподарської сировини та продукції промислової групи: (0382) 65-20-00, (067) 311-64-45 – начальник випробувальної лабораторії харчової продукції
  • з питань надання послуг із сертифікації: (0382) 65-63-36, (067) 311-15-71 – заступник генерального директора з підтвердження відповідності
  • з питань проведення робіт у галузі метрології: (0382) 65-65-03, (067) 311-64-46 – заступник генерального директора з метрології
  • приймання ЗВТ та робота з замовниками – (0382) 65-05-26;
  • приймальня генерального директора: (0382) 65-60-76.
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер